SENEGALS FANTASTISKA PAKETRESOR

Här följer en nerbantad översättning av en fransk hemsida från Senegal. Vid första anblicken ser texten ut som ett enda stort skämt. Det är det tyvärr inte!

SENEGALS ”SEXPACK”

Den senegalesiska hemsidan erbjuder sina landsmän sex olika sätt att ta sig till Europa – "skriv ut och sprid över hela Senegal!" uppmanar texten.

Pack 1: DELIVERY

(Bara för kvinnor) Se till att du är höggravid när du kommer till Frankrike. Ditt barn föds i Frankrike, blir fransk medborgare och du kan aldrig utvisas ur landet.

Pack 2: D-DAY

Resa med cayuco. De massiva landstigningarna på Kanarieöarna är en bra lösning för senegaleser, speciellt för unga män. Den bästa lösningen för att komma till europeiskt territorium är via Kanarieöarna. Vi rekommenderar att byn samlar ihop sina unga män och köper en cayuco och utombordsmotor. Kostnaden per person blir inte mer än 150 euro. Tvärtemot vad den västerländska pressen låter förstå är risken noll om säkerhetsföreskrifterna respekteras och alla har flytväst. Vakterna vid kusterna är råttor, med lite mutor stänger de sina ögon.

På inga villkor ska ni bära identitetspapper eller pass på er. Hemligheten med att lyckas är att förbli identitetslös. De europeiska fascistpoliserna kan inte utvisa er då de inte vet varifrån ni kommer. På sin höjd får ni tillbringa 24 timmar i ett fängelse medan poliserna försöker komma på er identitet. När ni väl är på Kanarieöarna är ni på europeiskt territorium och kan välja vilket land ni vill slå er ner i. När ni har stigit i land kommer ni till ett spanskt center där ni äter bättre än i Senegal och ni kan till och med ringa hem på telefon. Ni får en gratisresa, vanligen till Madrid, som Zapatero (spanska premiärministern) betalar.

Hemsidan säger att det är ”svårt att få arbete utan papper” och man rekommenderar att läsa lokalpressen för att klura ut vilket land som planerar masslegaliseringar av illegala.

På en bild visas de kanariska öar man ska välja mellan, Teneriffa, Gran Canaria, Fuerteventura eller Lanzarote. Teneriffa är den vackraste och mest turistbesökta, landstigningsstränderna är försedda med duschar, WC, vilstolar etc., säger texten.

Pack 3: WEDDINGS

Uppvakta flitigt en äldre fransk dam på semester i lyxhotell i Senegal, se till att hon blir förälskad, gift er med henne och flyg till Frankrike. Efter en lämplig tid skiljer ni er och kan ägna er åt flickor i er egen ålder. På sin höjd blir exhustrun lite stött.

Pack 4: STUDENT

Ungdomar med skolning kan anhålla om att få studera vid universitet i Frankrike.

Pack 5: IN THE BACKYARD

Asyl för homosexuella. Frankrike ger aldrig politisk asyl åt senegaleser. Den nyaste metoden är att anhålla om ”homosexuell asyl”. Proceduren går till så att man skapar en förening för homosexuella i Senegal. Sedan kan man anhålla om asyl i Frankrike och säga att man riskerar fängelse i Senegal som homosexuell. Tack vare Frankrikes generösa och progressiva lag för homosexuella kommer ni aldrig att lynchas.

Pack 6: REGULAR

Om ni kan bevisa att ni har ett avlönat jobb i Senegal kan ni be att få ett turistvisum. Om era tre hustrur är unga flickor kan ni säga att de är era barn.